Page 1 of 3
1 2 3

Full nº 141. ¿Prevención? ¡Sí, gracias!

Las empresas, con el Protocolo de Trabajos en Altura en mano, nos envían a las instalaciones y averías
cargándonos el peso de la decisión del medio de prevención que debemos utilizar, y eso no se debe
hacer así, sino que han de presuponer que se trabajará con plataforma y enviarnos con ella. Aun así,
en el caso que no se pudiera utilizar, debemos solicitar que el recurso preventivo rellene el Parte de
Trabajos en Altura justificando por qué no se usa la PEMP.

 

PREVENCIÓN SÍ GRACIAS

Full 140. Jornada flexible bonificada: no acceptem retallades salarials. Volem avançar, no retrocedir

En conclusió, el que les empreses ens intenten vendre com a mesura de conciliació (perquè és literalment vendre, ja que ho pagaríem amb diners i no permet escollir el dia lliure, ni flexibilitzar l’horari diari a favor de les necessitats de conciliació), no és més que una mesura d’ajust salarial. Hi ha empreses que ho imposaran, no deixem que Telefónica sigui una d’elles.

 

Full en català

Full_ENCO_140

 

Hoja en castellano

Full_ENCO_140_cas

Full 138. Un juez condena a telefónica a contratar a un técnico sucontratado o indemnizarle con 65.200€

Un técnico informático subcontratado que trabajaba en la central de Corts ha ganado la demanda que interpuso contra Telefónica por despido en una situación de cesión ilegal de trabajadores. Aunque la sentencia no considera el despido nulo, como demandaba el trabajador, reconoce que el despido es improcedente y se produjo en contexto de cesión ilegal, por lo que condena a Telefónica a contratar al técnico en plantilla, pagándole los salarios que ha dejado de percibir, o bien a indemnizarlo por despido improcedente calculando el salario de los técnicos en plantilla, lo que equivale a 65.200,59 euros. Tanto Telefónica como el trabajador han recurrido la sentencia, éste último porque considera que con el despido se vulneraban derechos fundamentales, lo que sería motivo de despido nulo y, por tanto, podría ingresar en Telefónica.

 

Full_ENCO_138 (1)

Full 137. Obrim el debat del teletreball…

El teletreball afegeix un factor de disgregació de les plantilles, donat que disminueix el contacte
directe entre companyes i companys, i provoca que la gent sovint s’enfronti tota sola o en condicions
de comunicació disminuïdes a possibles agressions o arbitrarietats empresarials. És a dir,
contribueix a debilitar l’acció col·lectiva i per tant, també té una influència negativa en la
negociació col·lectiva.

Full_ENCO_137

Full 136. Telefónica o quan treballar és una heroïcitat

Telefónica “gratificarà” amb 650 euros 2.400 treballadors i treballadores de diferents empreses del grup a l’Estat espanyol que han estat exposats al contagi: 1,5 milions d’euros en total. D’entrada sembla una bona notícia, però no totes les treballadores “premiades” hem saltat d’alegria. Ben al contrari, aquesta gratificació ens sembla una mostra més de la hipocresia de l’empresa.

Teòricament, amb aquest premi, Telefónica vol reconèixer el nostre “compromís, implicació i esforç excepcional” per oferir un servei essencial, de manera presencial, durant el període més àlgid de la pandèmia, i pel risc que ha suposat. L’empresa l’atorga en virtut de l’article 153 del conveni d’empreses vinculades, que reconeix com a actes heroics aquells que “amb greu risc de la seva vida o integritat personal realitzi un empleat amb el fi d’evitar un accident o sinistre, o reduir-ne les proporcions”. A l’hora de fixar la quantia, es té en compte el “no trobar-se de servei o no estar obligat a intervenir, així com la falta de mitjans adequats o qualsevol altra circumstància anàloga” i, efectivament, el que no vam tenir van ser, en el primer i pitjor moment, els mitjans adequats.

Llegeix l’article sencer  a La Directa

En català:

Full_ENCO_136

 

En castellà:

Full_ENCO_136_cas

Full 133. Desescalado… no de cualquier manera

Pedimos a la plantilla que notifique al comité de empresa o al sindicato que os merezca confianza cualquier situación de incumplimiento, desprovisión o duda que pueda tener al respecto.

Esto todavía no ha terminado y no podemos bajar la guardia ahora que se vislumbra la luz al final del túnel de la gravísima crisis sanitaria por la que estamos pasando.

 

Ful_133

Full 131. Refusem la sentència contra la llibertat

Des de En Construcció  rebutgem la sentència que condemna a penes de presó de 9 a 13 anys a representants polítics i socials del moviment independentista.

Considerem que hem de denunciar i protestar pel caràcter repressiu que suposa aquest castic i convoquem a la vaga el proper divendres 18 d’octubre.

Això no només va d’independentisme ni de banderes, forma part d’un greu atac als drets i llibertats.

Sortim al carrer a demostrar el més ferm rebuig.

 

Manifestacions convocades:

. Divendres 18 d’octubre 17:00h – Sortida: Jardinets de Gràcia

. Dissabte 19 d’octubre 17:00h – “Aturem la Llei Aragonès” – Sortida: Secretaria General D’Economia i Coneixement (Rambla Catalunya 19-21)
 
Adjuntem comunicat explicatiu.

Full 130. Emergència Climàtica: Aturada a Telefònica

Us animem a participar en les mobilitzacions de tota la setmana (fins al diumenge 29). El divendres 27 de setembre a Telefònica el Comitè de Barcelona convoca una aturada de 15 minuts (farem concentracions davant les centrals).
Descarrega el full 130

 

FULL EC VAGA PEL CLIMA v3_130
Page 1 of 3
1 2 3