Full 2. Eleccions sindicals: fi de l’espectacle

ELECCIONS SINDICALS: FI DE L’ESPECTACLE

Bé, ja hem votat i les coses no han canviat gairebé gens al Comité Intercentros. La arquitectura electoral de Telefónica, no posa fàcil canviar el panorama sindical sino que està feta per perpetuar-lo. Per a nosaltres, és la constatació que les eleccions sindicals no serveixen per a derrotar els plans de l’empresa. Ara toca treballar per (re)construir l’alternativa de lluita que necessitem.

Ara començaran les bastonades, si no ho evitem: Segregacions, Conveni, ERE’s. Hem de ser capaços de deixar de banda diferències de criteri per treballar conjuntament per una plataforma de conveni alternativa a la que presentaran CCOO i UGT al CI. Creiem que CGT, STC, AST, ESK, CIGA, LAB, ELA… i els comités d’empresa de les províncies més importants de l’estat tenim prou força com per defensar una plataforma de conveni que ens permeti recuperar el terreny que hem perdut aquests anys.

Volem fer una crida, en el nostre segon comunicat “after-urna”, a la necessària unitat de totes les forces sindicals i comités d’empresa que l’any passat vam formar part de la coordinadora. Creiem, amb més força que mai, que la manera de tombar els nefastos plans que Telefònica prepara per a totes i tots és la lluita conjunta i coordinada de tots els sindicats i comités que ens hi oposem i que, recordem-ho, estem com a mínim, igualats en número de vots a escala estatal, encara que això no es reflecteixi al CI.

No voldriem acabar sense agrair els companys i companyes que han cregut en el projecte d’ En Construcció i voldriem animar tothom a participar de la nostra assemblea setmanal. Creiem necessari aprofondir entre totes i tots en un espai on puguem trobar vies d’acció sindical a Telefònica, al Sector, i a un seguit de temes que com a treballadores i treballadors també ens afecten, com és la invasió militar d’Irak.