Page 1 of 2
1 2

Full 137. Obrim el debat del teletreball…

El teletreball afegeix un factor de disgregació de les plantilles, donat que disminueix el contacte
directe entre companyes i companys, i provoca que la gent sovint s’enfronti tota sola o en condicions
de comunicació disminuïdes a possibles agressions o arbitrarietats empresarials. És a dir,
contribueix a debilitar l’acció col·lectiva i per tant, també té una influència negativa en la
negociació col·lectiva.

Full_ENCO_137

Full 134. La empresa avasalla… Hasta que la frenamos. Clot lo vuelve a hacer

¿Alguien podía pensar que la empresa iba a parar alguno de sus planes durante el estado de alarma y en pleno confinamiento? Si modifica alguno, será para aprovechar la coyuntura que le da el estado de alarma. Desde la firma del convenio, todas las reestructuraciones han sido un paseo triunfal de

la Dirección, como es de esperar si no mostramos ninguna oposición, tanto desde la parte social como desde las respuestas que damos cada una de las personas de la plantilla. Con este escrito, queremos explicar que la respuesta empresarial es muy distinta cuando hay movilización de cuando no la hay. Sigue leyendo…

ENCO_Full_134

 

Full 126. El 8 de març, fem que el món s’aturi. Totes a la vaga feminista!

“El proper 8 de març, tal com va passar l’any passat, totes les dones estem convocades a una vaga general. Serà una jornada perquè tota la societat posi el focus d’atenció en les desigualtats de gènere, les violències masclistes, la pobresa femenina, els processos d’exclusió que patim les dones, i la no coresponsabilitat ni dels homes ni l’Estat en les tasques de cures.”

Descarrega el full 126

 

full126

El 8 de març, vaga feminista. Ens aturarem per canviar-ho tot

El 8 de març, vaga feminista:
La sortida será a les 18:30. La capçalera del bloc de dones serà a Gran Via/Entença i els punts de concentració del bloc mitx, a plaça Espanya.
A les 20:00, acte fina a la plaça Catalunya, amb lectura de manifest, música, dança i teatre.

Clica aquí per descarregar el cartell per imprimir

Vaga feminista 8-m

 

 

Full 125. Plantem cara a les reestructuracions arbitràries

Creiem que el comitè d’empresa, a més de demanar el pla d’activitat, ha de demanar també la suspensió o paralització d’aquestes reestructuracions i trasllats extraordinaris a Inspecció de Treball. Així ens consta que es farà des d’una força sindical a Tarragona (a Reus han obert un altre centre de suport al CG Mediterrani, en idèntiques condicions de desinformació i desgavell).

Descarrega el full 125

hoja125

Full 116. Aturem el 155. Defensem les llibertats. Exigim un procés constituent popular

Des de la falsa il·lusió de la república independent fàcil i ràpida, han optat per fer manifestacions que han estat molt bé, però a hores d’ara es visualitzen ja com a clarament inútils davant la força bruta de l’estat i la seva negativa a buscar cap sortida política al conflicte. La revolució dels somriures ha de passar a la de les cares serioses i emprenyades, sempre dins la resistència pacífica no violenta. Cal expulsar les forces policials i militars que són la garantia pel govern del PP de que el seu cop d’estat tirarà endavant. Cal anar a la vaga general, de forma nítida i decidida, ambla voluntat d’aturar tot, transports, comunicacions, aeroports, ports, carreteres, ferrocarrils, AVE, fàbriques, magatzems… etc.

hoja124

Full 112. Campanya per l’Objecció Fiscal a la Despesa Militar 2017

Campaña por la Objeción Fiscal al Gasto Militar 2017

¿Por qué hacer Objeción Fiscal al Gasto Militar (OFGM)?

Porque pensamos que el gasto militar no contribuye a la paz, fomenta guerras destructivas y desvía nuestros impuestos (dinero nuestro y que nos cuesta ganar) que podrían financiar salud, educación, pensiones, que sí cubren necesidades.

Gasto Total

Gasto (% PIB)

Gasto (€/persona)

Gasto Militar (Min. Defensa)

9.000€

0,9%

450€

Gasto Militar (en todos los ministerios)

18.000€

1,8%

900€

¿Para qué hacer OFGM?

Para que quede clara nuestra protesta y se cree una nueva cultura como lo fue la objeción de conciencia que llevó a acabar con el servicio militar obligatorio.¿Y quién puede hacer la OFGM?

Cualquier persona puede objetar de manera sencilla, en el documento adjunto te explicamos cómo.

 

full112

Totes juntes reivindiquem EL DRET A DECIDIR-HO TOT

 

Avui, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, totes juntes reivindiquem EL DRET A DECIDIR-HO TOT: la nostra sexualitat, el nostre projecte de vida que inclou, o no, la maternitat, la nostra educació, les nostres condicions laborals, quin ús fem del nostre temps lliure, del nostre present i del nostre futur.

Reivindiquem i exigim una societat lliure d’opressions, d’explotació i de violències masclistes. Volem una societat on ni el capitalisme, ni el patriarcat, ni les religions dictin les polítiques públiques que condicionen les nostres vides.

VOLEM DECIDIR!

Perquè les dones som moltes i diverses. Perquè sabem que, en temps de noves construccions, la nostra presència i les nostres perspectives són crucials ja que representen una finestra d’oportunitats per avançar en l’equitat, la igualtat, la justícia i la llibertat.

Alguna cosa s’està movent en el món.

SOM NOSALTRES! SOM LA REVOLUCIÓ!

LA REVOLUCIÓ IMPARABLE DE LES DONES!

Les dones som i fem la revolució imparable.

IMPARABLES CONTRA L’EXPLOTACIÓ I LA DESIGUALTAT LABORAL.

Perquè no podem continuar cobrant menys que els homes per la mateixa feina. Perquè patim discriminacions laborals pel sol fet de ser dones i es menyspreen feines que són ben reconegudes quan les fan homes i infravalorades quan les fan les dones.

PROU BRETXES AL MÓN LABORAL!

Volem que el treball s’adapti al cicle de la vida i no nosaltres al treball. Per les treballadores sexuals, pels seus drets i les seves veus.

IMPARABLES PEL RECONEIXEMENT DEL TREBALL EN LA SEVA TOTALITAT, que inclou, entre altres, el domèstic i el de cura que fem les dones i que és imprescindible per al sosteniment de la vida i del qual es beneficia el capitalisme.

EL TREBALL DE CURA HA DE SER RECONEGUT I COMPARTIT!

IMPARABLES CONTRA LES INJUSTÍCIES SOCIALS. Imparables contra les retallades que està patint l’estat del benestar i imparables contra l’agreujament de les desigualtats que les retallades estan generant. Exigim unes polítiques que augmentin les prestacions socials i que apostin per serveis de titularitat i gestió 100% pública i de qualitat!

SEGUIREM LLUITANT FINS QUE ACONSEGUIM EL PAÍS QUE MEREIXEM!

IMPARABLES PER UNA EDUCACIÓ LLIURE DE VALORS PATRIARCALS i que aposti per la coeducació en tots els àmbits i espais de formació.

IMPARABLES PER LA IGUALTAT EN MATÈRIA DE SALUT. Volem ser protagonistes de la nostra salut i del nostre cos, sense cap tipus de pressió estètica que vingui, entre altres, de la indústria farmacèutica o de la classe mèdica. Volem una sanitat totalment pública, universal, de qualitat i amb calidesa que respecti els drets i les diversitats de totes.

IMPARABLES CONTRA LA GUERRA. Volem cridar ben fort: NO A LES GUERRES!

Perquè les guerres són un producte i una extensió del patriarcat i del capitalisme per al control dels territoris i de les persones.

No podem obviar que una de les conseqüències de les guerres són milers de dones refugiades arreu del món, que són de nou victimitzades, oblidades i violentades. Exigim l’acollida de totes les persones migrades sigui pel motiu que sigui.

OBRIM FRONTERES I DONEM LA BENVINGUDA A LES REFUGIADES!

DONES LLIURES, EN TERRITORIS LLIURES!

IMPARABLES PER FRENAR l’augment de l’extrema dreta i el feixisme que promouen la islamofòbia, el racisme i el sexisme i van en contra de tots els valors que defensem des del feminisme.

IMPARABLES PER LA LLIBERTAT AL CARRER. VOLEM CAMINAR SENSE POR!

Hem de lluitar contra totes les violències masclistes, quotidianes i invisibilitzades, que vivim les dones. Volem caminar amb total independència i volem viure en llibertat amb els nostres cossos, ments i ànimes.

SI EN TOQUEN A UNA, ENS TOQUEN A TOTES!

IMPARABLES PER LES LLIBERTATS SEXUALS.

Perquè volem una ciutat diversa per assolir la igualtat real i respectar les diversitats sexuals, amb espais veritablement habitables per dur una vida digna. Perquè volem viure, sense patir agressions ni marginacions, on el cos no sigui una mercaderia.

Prou màfies de proxenetes i d’explotadors!

VOLEM LLIBERTAT D’ESCOLLIR SEXUALMENT!

IMPARABLES PEL SOSTENIMENT DEL PLANETA. Les dones tenim un paper primordial en la lluita contra el canvi climàtic, en la preservació de la biodiversitat i apostem decididament per la sobirania alimentària dels pobles.

Estem als carrers, solidàries, alegres, lluitadores i rebels. I anem a totes, aquí i arreu, perquè la nostra marxa és internacionalista, no té fronteres, és mundial!

PERQUÈ NOSALTRES FEM CAMINAR EL MÓN I PODEM ATURAR-LO!

PERQUÈ SEGUIM I SEGUIREM CAMINANT FINS QUE TOTES LES DONES SIGUEM LLIURES!

TOTES JUNTES SOM LA REVOLUCIÓ IMPARABLE DE LES DONES CONTRA EL PATRIARCAT I EL CAPITALISME!

NO VOLEM QUE EN FALTI NI UNA, ENS VOLEM VIVES, PROU FEMINICIDIS!

VISCA LA REVOLUCIÓ FEMINISTA!

VISCA, VISCA, VISCA LES LLUITES FEMINISTES!

Comissió 8 de març. Barcelona, 2017

Page 1 of 2
1 2