Full 130. Emergència Climàtica: Aturada a Telefònica

Us animem a participar en les mobilitzacions de tota la setmana (fins al diumenge 29). El divendres 27 de setembre a Telefònica el Comitè de Barcelona convoca una aturada de 15 minuts (farem concentracions davant les centrals).
Descarrega el full 130

 

FULL EC VAGA PEL CLIMA v3_130

La movilización como mecanismo para romper la fragmentación

Aquest és l’estudi sobre la vaga de tècnics de Movistar del 2015, La movilización como mecanismo para romper la fragmentación. El desarrollo de una identidad colectiva durante la huelga de técnicos de Movistar,
de Martí López-Andreu, de l’Universitat de Leicester.

“Este artículo analiza la huelga de técnicos de Movistar, que incluyo empleados y trabajadores autónomos de diferentes contratas, y pone de relieve el desarrollo de procesos de solidaridad en una fuerza de trabajo fragmentada.” (De la presentació del document.)

Descarregar pdf (185 KB)

HuelgaMovistar

El 8 de març, vaga feminista. Ens aturarem per canviar-ho tot

El 8 de març, vaga feminista:
La sortida será a les 18:30. La capçalera del bloc de dones serà a Gran Via/Entença i els punts de concentració del bloc mitx, a plaça Espanya.
A les 20:00, acte fina a la plaça Catalunya, amb lectura de manifest, música, dança i teatre.

Clica aquí per descarregar el cartell per imprimir

Vaga feminista 8-m

 

 

Correscales. La pelicula

 

En primer lloc, us volem agrair de tot cor la contribució econòmica amb la que vàreu fer possible el Correscales, un trajecte de dignitat contra la precarietat. Perquè sense vosaltres no hagués estat possible. 

Un projecte amb diverses vessants i projectes incorporats en sí mateix amb els que donar compte i denúncia de la fragmentació i subcontractació com a mecanisme sistèmic (i alhora quotidià) que precaritza les nostres vides.
Un fenomen davant del qual, treballadors i treballadores de contractes i subcontractes, falsos autònoms, sindicats, col·lectius i moviments socials van voler respondre-hi. Primer: donant suport a la vaga indefinida dels tècnics subcontractats de Telèfonica-Movistar la primavera del 2015. I després, al seu torn i alhora: també el posterior Correscales a principis del 2016.
Un projecte que vàreu i has fet possible. Un projecte col·lectiu construït amb la vostra i la teva ajuda, com a tal, ajuda mútua, és i volia ser: és a dir, com a un projecte reeixit d’ajuda mútua.
Entre les coses que incloïa aquest projecte del Correscales, tant pel que fa a l’ajuda humana com també econòmica que l’ha fet possible, n’és part un documental cinematogràfic sobre la manifestació corrent al llarg de 800km entre Bilbao i Barcelona, amb més de 80 relleus col·lectius i personals de solidaritat feta realitat, així com 80 municipis d’acollida a cada pas.
Un mitjà, un trajecte, un terra ple de dignitat i lluita contra el fenomen de la precarització de les nostres vides. I que ahir i avui és Movistar, com avui i demà succeeix a tantes altres empreses, localitats i situacions laborals i quotidians que ens fragmenten i afecten a totes.
Ara que fa un any d’aquella experiència, estrenem el documental.
I la seva pre-estrena especial per a les persones i col·lectius que com vosaltres el vàreu fer possible, tindrà dos sessions especials:
1. Barcelona: Dissabte 11 de Març, a les 20h al teatre de l’Ateneu de Nou Barris
2. Euskal Herria: amb propera data i localitat de la que informarem un cop confirmada
En el decurs de les 2 sessions farem entrega de les recompenses del crowfunding que inclouen samarretes del Correscales, així com de la reserva de seients per aquelles persones que ja vàreu comprar l’entrada per a la pre-estrena a través de la plataforma Goteo entre els lots de recompenses del crowfunding
Recordar-vos també als col·lectius que vàreu fer grans aportacions en la messura de les vostres possibilitats (agregades o desagregades en diverses aportacions al llarg dels 80 dies que va durar el crowfunding), que podeu possar-vos en contacte a l’adreça correscales2016@gmail.com per sol·licitar els passis del documental in situ a les vostres seus, un cop s’hagin aquestes dues pre-estrenes a Barcelona i Euskal herria.
L’aforament de l’Ateneu de 9 Barris és limitat i recomanem que us animeu a venir i ens ajudeu amb la dfusió, però què tanmateix reserveu seient: mitjançant mail amb cos d’Assumpte o Títol “Reserva Pre-Estrena” a correscales2016@gmail.com , o bé arribeu a l’Ateneu de 9 Barris amb suficient antel·lació
Salut i Gràcies, un cop més, per la vostra solidaritat, comprensió i ajuda. Com sempre!
Ens veiem l’11 de març!

Segundo paro ejemplar CGP de Barcelona Clot

A la contundencia del paro secundado por la totalidad de la plantilla del CGP de Barcelona Clot en la primera jornada de lucha convocada para el pasado martes, ayer jueves le sucedió otra nueva respaldada igualmente por el 100 % del personal.

Sin duda el convencimiento de que nos asiste la razón, junto con la necesidad de poner fin a una situación que ha degenerado en el tiempo hasta hacerse insostenible, son los poderosos argumentos que han permitido contestar con semejante firmeza.

Seguimos creyendo que los acuerdos se firman para cumplirlos y que esta empresa no puede incumplirlos o ignorarlos y quedarse sin respuesta.

Tenemos una responsabilidad al hacer dejación de nuestros derechos en aras a una super productividad que acabará pasándonos factura y que pagaremos con nuestra salud como ya ocurre en tantos otros departamentos.

Creemos sin embargo que desde el diálogo es posible hallar soluciones y deseamos que eso sea posible sin tener que recurrir a incrementar la contundencia de las movilizaciones.

El Comité de Huelga

Viernes 1 de julio de 2016

Paro del 100% en el CGP de Clot

 

PARO DEL 100 % EN EL CGP DE CLOT

A grandes males… ¡¡¡GRANDES REMEDIOS !!!

Ayer el colectivo de Operadores de Comunicaciones del CGP de Barcelona Clot, ante la negativa de la empresa a resolver el conflicto suscitado por su incumplimiento del acuerdo de constitución del centro, realizó la primera jornada de paros con el contundente seguimiento del total de la plantilla en turnos de mañana y tarde.

A la carencia histórica en dotación de recursos que se arrastraba, la implantación del PSI ha venido a exponer al personal a una sobrecarga desproporcionada que la empresa se niega ni tan siquiera a evaluar, cuando en el citado acuerdo se comprometía ante el Departament de Treball de la Generalitat a respetar la dotación de personal proporcional al volumen de actividad y la periodicidad de guardias, así como a estudiar en su evolución en el tiempo las eventualidades que surgiesen.

No es de recibo que durante los diez años de funcionamiento del centro las demandas de personal hayan sido desoídas mientras el incremento de actividad ha sido constante y ahora pretendan parchear el descalabro con una dotación que no alcanza ni al mínimo de constitución por el que se peleó durante meses de movilizaciones (huelgas incluidas).

La contundencia de la respuesta de la totalidad de la plantilla debería advertir a la empresa del calado de la reivindicación y de la firmeza y determinación de los compañeros afectados, que una vez más asumimos con sacrificio el costo de la resolución, conscientes de la gravedad de la situación.

Denunciemos cada irregularidad o la desregulación de las condiciones de trabajo exigiendo soluciones antes de que sea nuestra salud la que acabe pagando una nefasta cuando no inexistente gestión.

Los compañeros del CGP Administración Pública ya se han sumado a la movilización presentando sus correspondientes IRCI’s… como primera medida que obligue a su área a dar respuesta, pues no piensan quedarse de brazos cruzados. … ¿ y tú ???

Paros de 2 h a final e inicio de turno cada martes y jueves

Desde el 28 – junio – 2016

Recull de premsa del #Correscales

Aquí teniu un recull de premsa sobre el #Correscales (a data 7-1-2016).

 

 

Full 102. Telefónica va vulnerar el dret de vaga

“… se estima como HECHO PROBADO: Los actos del empresario lesivos del derecho de huelga de los trabajadores consistentes en la sustitución de los trabajadores en huelga por otros no vinculados al centro de trabajo al tiempo de su ejercicio… Dicha infracción se encuentra preceptivamente tipificada y calificada como muy grave…”

 

Full101

Recull de premsa de la vaga de tècnics de Movistar

Autónomos y subcontratados por Telefónica convocan huelga indefinida. Article de Gladys Martínez López a Diagonal:

https://www.diagonalperiodico.net/global/26207-autonomos-y-subcontratados-por-telefonica-convocan-huelga-indefinida.html

Huelga total en Telefónica-Movistar. Article publicat per Diagonal (Diso Press):

https://www.diagonalperiodico.net/global/26326-huelga-total-telefonica-movistar.html

La cruda realidad de Telefónica-Movistar. Article de Aitzol Ruiz de Azúa de la Concha a Diagonal:

https://www.diagonalperiodico.net/la-plaza/cartas/26315-la-cruda-realidad-telefonica-movistar.html

La rebelión de los esclavos de Telefónica-Movistar. Article de Gladys Martínez López a Diagonal:

https://www.diagonalperiodico.net/global/26391-la-rebelion-esclavos-telefonica-movistar.html

Article de Montse Santolino a la Directa:

https://directa.cat/revolta-de-escales

Articles de Eddy Sánchez a Diario.es;

http://blogs.publico.es/la-soledad-del-corredor-de-fondo/2015/04/14/la-huelga-de-tecnicos-de-movistar-y-la-irrupcion-del-nuevo-asalariado-urbano/

http://www.eldiario.es/zonacritica/huelga_movistar_telefonica_6_382921744.html

Isaac de la Rosa a Público:

http://blogs.publico.es/la-soledad-del-corredor-de-fondo/2015/05/01/dar-a-la-huelga-de-movistar-la-relevancia-politica-que-merece/

Alba López a la Directa, La revolució de les escales es manté ferma:

https://directa.cat/revolucio-de-escales-es-mante-ferma

Las mujeres huelguistas de “revolución de las escaleras”. Andrea Villa a La izquierda Diario:

http://izquierdadiario.com/spip.php?page=movil-nota&id_article=15066

 

Caixes de resistència

Caixes de resistència per la vaga de tècnics:

Álava: ES38-3035-0061-90-0610063590

Bizkaia: ES95-3035-0150-09-1500034173

Cádiz: ES67-2100-8540-82-0200091700

Catalunya: ES40- 1491-0001-23-2130519024

Gipuzkoa: ES09 3008 0251 5031 3672 1424

Huelva: ES04-2100-7173-73-0100075570

Madrid y otros: ES03-2038-1969-69-6000178200

Sevilla: ES81-2100-7337-3102-0005-0792

Concepte: Comité de huelga técnicos Movistar